Pénzintézeti partnerséggel a határon túl - Átstrukturál a Díjbeszedő Holding
Napi Gazdaság, 2007. október 19.


Éves átlagban 10 százalékkal, 13 milliárd forintra szeretné növelni tavalyi 8,1 milliárd forintos konszolidált árbevételét 2011-ig a Díjbeszedő Holding, amit vidéki, sőt külföldi terjeszkedéssel tervez megvalósítani - mondta el Kovács Zoltán vezérigazgató. A közüzemi díjbeszedéssel, követeléskezeléssel, valamint számlázási és megszemélyesítési tevékenységgel foglalkozó, a dolgozók és a menedzsment tulajdonában lévő cégcsoport anélkül kíván a lakossági követeléskezelési piac meghatározó szereplője lenni, hogy feladná piacvezető pozícióját a közüzemi szolgáltatások terén. A jelenleg 20 vállalkozás megbízásából végzett, évente 50 milliárd forint átfutó forgalommal bíró cég az új díjbeszedési piacokat a főváros mellett a vidéki önkormányzatokban és a regionális közműszolgáltatókban látja.

A Díjbeszedő a tavalyi 45 milliárd forint után idén várhatóan 50-52 milliárd forint élő követelést vesz meg partnereitől és intézi immár saját számlára annak beszedését. A követelésvásárlás terén a közüzemi szolgáltatók mellett a legfőbb partnerek a pénzintézetek lehetnek - Kovács Zoltán jelezte, hogy a bankoknak nyújtott work-out szolgáltatások nyithatják meg a nemzetközi piacra lépést a társaság előtt, amely a tervek szerint Romániában indítja majd első határon túli üzletét.

A társaság reményei szerint a jelenlegi 3500 előfizetőnél jóval többen veszik majd igénybe a papírmentes, elektronikus számlakezelési szolgáltatási rendszerét, a díjnet szolgáltatást.