Romániától várja a növekedést a Díjbeszedő
mfor.hu, 2007. október 18.


A Díjbeszedő Holding Zrt. a közelmúltban kidolgozott középtávú stratégiája szerint öt év alatt több mint másfélszeresére - a 2006. évi 8,1 milliárd forintról 2011-re több mint 13 milliárd forintra szeretné növelni konszolidált árbevételét - jelentette be Kovács Zoltán vezérigazgató. A növekedést részben azzal szeretnék elérni, hogy a jelenleg budapesti közüzemek számára nyújtott szolgáltatásaikat - számlázás, díjbeszedés, valamint ehhez kapcsolódó követelésvásárlás - vidéki nagyvárosokban is bevezetik. A nyomda üzletág szolgáltatásainak bővítését az organikus fejlődés mellett akvizíciókkal kívánják elérni, a nem közüzemekhez kapcsolódó követelésvásárlási és követeléskezelési üzletágban pedig határon túli terjeszkedést is terveznek.

Zöldmezős beruházással már a jövő év első felében szeretnének megjelenni Romániában. Ottani tevékenységüket banki és távközlési szolgáltatók követeléseinek megvásárlásával indítanák, de már vizsgálják a közüzemeknek végzett szolgáltatások bevezetésének lehetőségét is. Az akvizíciókhoz és zöldmezős terjeszkedéshez a cégcsoport saját tőkéje - 2006 végén 7,8 milliárd forint - a következő egy-két évben elegendő fedezetet nyújt, közölte Kiss Ádám stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes.

A díjbeszedési tevékenység másik, a következő években fokozatosan teret nyerő szolgáltatása a vezérigazgató szerint saját fejlesztésű, szolgáltatóktól függetlenül működő elektronikus számlakezelési rendszerük, a Díjnet lehet.