Akvirált a Díjbeszedő
Portfolió.hu, 2007. november 13.


A Díjbeszedő Csoport a FOLD-R Zrt. többségi részvénycsomagjának megvásárlásával tovább erősítette pozícióját a nagy volumenű, megszemélyesített küldemények nyomdai piacán, egyben tovább bővítette a kereskedelmi bankok számára nyújtott szolgáltatási palettáját. Az elsősorban pénzintézeti ügyfélkörrel rendelkező FOLD-R Zrt. megvásárlása komoly lépést jelent a Díjbeszedő Holding stratégiai célkitűzéseinek megvalósításában.

A Díjbeszedő Holding közelmúltban közzétett ötéves stratégiája, a társaság meglévő üzletágai organikus úton történő növekedését, jól kiválasztott akvizíciókkal kívánja támogatni. A FOLD-R felvásárlása a cégcsoport számára az üzleti tevékenység bővítését elsősorban a pénzügyi szolgáltatók területén tudja majd biztosítani. A Díjbeszedő Holding közelmúltban közzétett ötéves stratégiája, a társaság meglévő üzletágai organikus úton történő növekedését, jól kiválasztott akvizíciókkal kívánja támogatni. A FOLD-R felvásárlása a cégcsoport számára az üzleti tevékenység bővítését elsősorban a pénzügyi szolgáltatók területén tudja majd biztosítani.

Románia felé kacsingat a Díjbeszedő

A FOLD-R nyomdai tevékenységének integrációja a nyomtatás, megszemélyesítés és küldemény-előállítás területén egyszerű kapacitásbővítés mellett jelentős szinergiahatásokat is eredményez a Díjbeszedő Holdingnál. Az informatikai outsourcing tevékenységet is végző FOLD-R ugyanakkor a csoport pénzintézeti partnerei számára nyújtott szolgáltatási körének bővítését (bankkártya- és mobilbanki szolgáltatások) is biztosítja. Jelinek Gábor, a Díjbeszedő Holding vezérigazgató-helyettese az akvizíció kapcsán kijelentette: "A felvásárlás a telített nyomdai, küldemény-előállítási piac konszolidációjának első komoly lépéseként is értékelhető. A már eddig is széles tevékenységi paletta, a két társaság szaktudásának és eszközparkjának egyesítése nyomán hamarosan újabb, innovatív megoldásokkal is bővülhet."

Az akvizíció nyomán a FOLD-R a Díjbeszedő Csoport egyik különálló vállalataként, eddigi menedzsmentjének irányítása alatt működik tovább. Papp Tibor, a FOLD-R vezérigazgatója elmondta: "Meggyőződésünk, hogy cégünk speciális szolgáltatási és termékportfóliója, valamint munkatársai bankinformatikai, államigazgatási és információtechnológiai tapasztalata még eredményesebben érvényesülhet majd a Díjbeszedő Holding Zrt.-vel megvalósuló fúzió keretében."