Megvásárolta a Díjbeszedő Csoport a FOLD-R Zrt. többségi tulajdonát
MTI, 2007. november 13.


Budapest, 2007. november 13., kedd (MTI) - A Díjbeszedő Csoport megvásárolta a FOLD-R Zrt. többségi, 70 százalékos tulajdonát, a vételárat azonban nem közölte a vevő.
A Díjbeszedő keddi közleménye szerint a részvénycsomag megvásárlásával tovább erősítette piacvezető pozícióját a nagy volumenű, megszemélyesített küldemények nyomdai piacán, egyben tovább bővítette a kereskedelmi bankok számára nyújtott szolgáltatási palettáját.
A tavaly több mint 600 millió forint bevételt elérő, 25 főt foglalkoztató FOLD-R Zrt.-nek elsősorban pénzintézeti ügyfélköre van: a megrendelők számára nyomtatási, megszemélyesítési, borítékolási feladatokat, valamint adatrögzítést, digitalizálást végez. Az akvizíció után a FOLD-R a Díjbeszedő Csoport egyik különálló vállalataként, eddigi menedzsmentjének irányítása alatt működik tovább.

A Díjbeszedő fő tevékenysége a közüzemi díjak beszedése és az ahhoz kapcsolódó számlák és küldemények elkészítése, feldolgozása. A magyar magántulajdonban lévő, tavaly 8,1 milliárd forint konszolidált bevétel elérő cég 7,8 milliárd forint konszolidált saját tőkével rendelkezik, s mintegy 830 munkatársat foglalkoztat. A cégcsoport több mint 750 ezer háztartás közüzemi adatainak kezelését látja el.