Felvásárlással erősít a Díjbeszedő
Origo - Menedzserfórum, 2007. november 13.


A Díjbeszedő csoport a FOLD-R Zrt. többségi részvénycsomagjának megvásárlásával tovább erősítette piacvezető pozícióját a nagy volumenű, megszemélyesített küldemények nyomdai piacán, egyben tovább bővítette a kereskedelmi bankok számára nyújtott szolgáltatási palettáját. Az elsősorban pénzintézeti ügyfélkörrel rendelkező FOLD-R Zrt. megvásárlása komoly lépést jelent a Díjbeszedő Holding stratégiai célkitűzéseinek megvalósításában.

A FOLD-R nyomdai tevékenységének integrációja a nyomtatás, megszemélyesítés és küldemény-előállítás területén egyszerű kapacitásbővítés mellett jelentős szinergiahatásokat is eredményez a Díjbeszedő Holdingnál. Az informatikai outsourcing-tevékenységet is végző FOLD-R ugyanakkor a csoport pénzintézeti partnerei számára nyújtott szolgáltatási körének bővítését (bankkártya- és mobilbanki szolgáltatások) is biztosítja.

Jelinek Gábor, a Díjbeszedő Holding vezérigazgató-helyettese az akvizíció kapcsán kijelentette: "A felvásárlás a telített nyomdai, küldemény-előállítási piac konszolidációjának első komoly lépéseként is értékelhető. A már eddig is széles tevékenységi paletta, a két társaság szaktudásának és eszközparkjának egyesítése nyomán hamarosan újabb, innovatív megoldásokkal is bővülhet." Az akvizíció nyomán a FOLD-R a Díjbeszedő Csoport egyik különálló vállalataként, eddigi menedzsmentjének irányítása alatt működik tovább.