Pannon számlafizetés és Díjbeszedő számlafizetés az OTP ATM-jein
Bankkártya Hírszolgálat, 2008. február 11.


Az OTP Bank bankjegy-automatái mostantól új szolgáltatásokkal gazdagodtak. Már nem csak a Vodafone, hanem a Pannon számlái is kifizethetők segítségével, továbbá a Díjbeszedő Zrt. ügyfelei is kiegyenlíthetik számláikat. A tranzakció bármely (nem csak OTP által kibocsátott) bankkártyával elérhető, és vásárlásnak számít. Minek kivenni a pénzt a csekk befizetésére, majd sorban állni a postán, ha az ATM-nél egy kártyás vásárlás díjáért azonnal rendezhetjük a számlát?

Az új szolgáltatásokkal a Pannon előfizetéses ügyfelei és a Díjbeszedő Zrt. ügyfelei az OTP Bank ATM-jein keresztül is kiegyenlíthetik Pannon havidíjas, illetve díjbeszedős számláikat.
A Pannon szolgáltatása elérhető minden olyan Pannon előfizetéses ügyfél számára, aki csak egy számlafizetővel rendelkezik (azaz nem elérhető például akkor, ha a számla egy részét saját maga fizeti, egy másik részét a munkaadó). Az ATM-ben a PIN kód megadása után a "SZÁMLA BEFIZETÉS" , majd a "PANNON" menüpontot választva meg kell adni a telefonszámot (ellenőrzésképpen kétszer is). A Vodafone esetében használt számlafizetéstől eltérően itt nem az ügyfél határozza meg a befizetés összegét, hanem a megadott telefonszám alapján az OTP Bank rendszere kérdezi le a Pannon rendszeréből a teljes nyitott tartozás összegét, mely rövid várakozási időt követően megjelenik a képernyőn. Ekkor az ügyfél választhatja a teljes tartozás kiegyenlítése opciót, vagy a teljes tartozásnál kisebb összeg befizetése opciót. 999.999 Ft-nál nagyobb befizetés nem végezhető el. A sikeres tranzakcióról a Pannon a tranzakció adatait tartalmazó SMS-ben értesíti az ügyfelet. A befizetés végső könyvelése az OTP Bank elszámolása alapján történik, de a tartozás rögtön a tranzakció időpontjában kiegyenlítettnek tekintett (tehát például egy letiltott telefon visszakapcsolásra kerül).

A Díjbeszedő esetében annyi a különbség, hogy a "SZÁMLA BEFIZETÉS" menüpont után a "DÍJBESZEDŐ" menüpontot kell kiválasztani, majd ezt követően meg kell adni a Díjbeszedő 9 jegyű Fizetőazonosítóját (kétszer egymás után). Ekkor meg kell adni a fizetendő összeget, amely 1 és 999.999 forint között bármekkora lehet. A jóváírás normál működés során a Díjbeszedő rendszerében a befizetést követő 3. napon már látható.

Mindkét tranzakció bankkártyával történő vásárlásnak számít, ezért - hacsak a bankkártyát kibocsátó bank más díjszabást nem alkalmaz - a szolgáltatás az Ön számára díjmentes, azt nem terheli tranzakciós díj.