Színesben kaphatjuk a számlát
www.gazdasagiradio.hu 2008.04.09 (13:54)


Az elmúlt év végén a Díjbeszedő Csoport a FOLD-R Zrt. többségi részvénycsomagjának megvásárlásával tovább erősítette piacvezető pozícióját a nagy volumenű, megszemélyesített küldemények nyomdai piacán. Az éves szinten 110-120 millió darab megszemélyesített küldeményt (számlalevelek, banki egyenlegközlők, értesítők, direkt levelek, stb.) előállító társaság ezúttal a hazai gyakorlatban még kevésbé ismert színes tranzakciós nyomtatásban rejlő lehetőségeket mutatta be.

Egy átlagos háztartás havi szinten legalább 8-10 különböző számlalevelet, egyenlegközlőt és egyéb értesítő küldeményt kap különböző pénzintézetektől és szolgáltatóktól. Már egy kiemelő szín használata is sokat segíthet a releváns számlainformációkra való koncentrálásban. Gyakori probléma, hogy nehéz eligazodni a sokszor több tíz soros elszámolásokban. Ugyanakkor ez a technika nem csupán az ügyfél kényelmét szolgálhatja: tapasztalatok szerint például a megfelelő sorok kiemelése egy fizetési felszólításban 10 százalékkal csökkentette az újabb emlékeztetők számát, miközben jelentősen tehermentesítette az ügyfélszolgálatokat is.

A hatékonyabb tájékoztatás mellett a személyre szóló marketing számára kínálkozik jó lehetőség a színes tranzakciós nyomtatással - olvasható a társaság közleményében.